CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

Assalamualaikum..salam Jumaat tuk sume..hari ni, Jumaat terakhir sebelum kita semua melangkah masuk ke  tahun baru..budakbudak pun nak start sekolah dah..saya jugak lah yang cuti sorang2 dalam rumah tu nanti..haih..kebosanan melanda tentunya..so..apa kaitan dengan tajuk ni?okay.suke lari tajuk..takpe lah,mukadimah..hehe..

okay, tadi after Zohor, dya pegi jalan-jalan dengan akak n kawan..memula ingat nak pegi Jusco Bukit Raja je tapi tak jadi sebab kitorang nak try Space U8 @Bukit Jelutong..tempat baru,mesti lah nak cuba kan..hehe..agenda kami cuma tengok wayang je..cerita Mission Impossible : Ghost Protocol..pergh, terbaikk beb! siyes wa cakap..the best of the year..hehe..lepas dah habis tengok wayang, pusing2 la kejap kat tempat tu..*even masih kosong..huhu..tetiba, dya ternampak kedai optometrist..hehe..maka dengan langkah kaki yang ringan, dya pun masuk dalam kedai tu..tujuannya nak usha contact lens tu..acik tu tanya, nak beli yang color atau clear? i just said, "clear lah.." (taksuka color2..malu kalau orang tengok..hehe..)
acik tu tanya lagi, "nak belajar pakai kat sini atau kat rumah? kat rumah ada orang boleh ajar tak?"
oh, saya terus menjawab, "belajar kat sini je lah..huhu.."
wahh....saya ingat pakai contact lens tu sangat senang..rupa-rupanya agak perit..standard lah, orang baru 1st time pakai kot..menangis saya di situ..hehe..susah..asyik terkeluar je..dia taknak masuk..naik give up jugak dya time tu..last2, I did! hehe..tapi kan...dya cam tak selesa la..mungkin sebab power mata kanan kurang so cam tak nampak clear sangat lah..it should 2.25 tapi orang tu suh amik 2.00 je..mata kiri plak 1.75 tapi jadi 2.00..ok, orang tu nak samakan power..nak taknak,kena biasakan jugak la kan..huhu..

*akhirnya impian saya nak pakai contact lens dah tercapai..=D

0 Comments:

Post a Comment



Newer Post Older Post Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...