CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

Assalamualaikum..hmm..dya ada cincin tapi dya tak pernah tau kat jari mana yang sepatutnye kena pakai cincin tu..at last,tau la jgk..yela,apa la gunanye internet ni kalau tak digunakan ke jalan yang benar dan bermanfaat..kn?hehe..0k,back to the point..


Umat Islam khususnye,pakailah cincin anda di 

*jari manis atau 
*jari kelingking.
 ini bagi mengikut sunnah Rasulullah SAW..

dan janganlah kita memakai pada 

*jari tengah@hantu
*jari telunjuk. 
Hal ini kerana, pemakaian sebegini akan membuatkan kita sebenarnya meniru cara berhias kaum yang dilaknat oleh Allah iaitu kaum Nabi Lut AS..

kepada kawan kawan sekalian, jalankan lah tanggungjawab anda untuk sama sama menasihati sahabat handai,ahli keluarga,saudara mara atau sape2 je andai ada di antara mereka yang tidak memakai cincin mengikut sunnah Rasulullah SAW..renung renungkan..dan selamat beramal!! ^^

hye! memang dah lama dya tak update blog ni..yela,kan keje..cane nak update pn..di saat sume orang tengah bizi2 packing barang tuk msuk U,dya masih lg rlex duk umah,pgy keje,balik lewat malam..nak wat cane..nasib tak menyebelahi lah pulak kali ni..dya tak dapat intake pertama ni..tggu keputusan rayuan..kalau dapat,Alhamdulillah..kalau tak dapat,takpe lah..dya masuk private u je..hurm..cam tak kena lah pulak entry ni dgn tajuk post tu..sbna'y dya memang nak benti keje..dya dah tak tahan nak keje lg..kalau setakat penat tu,dya dah bese tapi dya tak tahan dengan kerenah customer yang kadang kadang buat hati ni bengang je..ada sorang customer tu,agk tue la kan..dy kata,dy ada order teh tarik tapi tak sampai..masalahnye mana ada dy order bnd tu..pstu nak marah2 plak..lagi sorang plak,orang kilang..dy kata dy order bihun goreng,tapi ble tengok dalam bil order tu,takde pn bihun goreng..hey,tak ke bengang ada customer cmtu? tapi yela,nama pn keje kan? mesti la bnyk kerenah pelanggannye..yang lagi trok mgkn ada la kot kn? sna'y dya nak benti akhir bulan mei ni..tapi taktau la jadi ke tak..juz wait n see..=)

Newer Posts Older Posts Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...