CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget



Masalah bila baru kali pertama pakai contact lens ialah, cara nak pakai, nak tanggal dan cara nak simpan..huhu..here is the video that will show u all the steps..=)

Assalamualaikum..salam Jumaat tuk sume..hari ni, Jumaat terakhir sebelum kita semua melangkah masuk ke  tahun baru..budakbudak pun nak start sekolah dah..saya jugak lah yang cuti sorang2 dalam rumah tu nanti..haih..kebosanan melanda tentunya..so..apa kaitan dengan tajuk ni?okay.suke lari tajuk..takpe lah,mukadimah..hehe..

okay, tadi after Zohor, dya pegi jalan-jalan dengan akak n kawan..memula ingat nak pegi Jusco Bukit Raja je tapi tak jadi sebab kitorang nak try Space U8 @Bukit Jelutong..tempat baru,mesti lah nak cuba kan..hehe..agenda kami cuma tengok wayang je..cerita Mission Impossible : Ghost Protocol..pergh, terbaikk beb! siyes wa cakap..the best of the year..hehe..lepas dah habis tengok wayang, pusing2 la kejap kat tempat tu..*even masih kosong..huhu..tetiba, dya ternampak kedai optometrist..hehe..maka dengan langkah kaki yang ringan, dya pun masuk dalam kedai tu..tujuannya nak usha contact lens tu..acik tu tanya, nak beli yang color atau clear? i just said, "clear lah.." (taksuka color2..malu kalau orang tengok..hehe..)
acik tu tanya lagi, "nak belajar pakai kat sini atau kat rumah? kat rumah ada orang boleh ajar tak?"
oh, saya terus menjawab, "belajar kat sini je lah..huhu.."
wahh....saya ingat pakai contact lens tu sangat senang..rupa-rupanya agak perit..standard lah, orang baru 1st time pakai kot..menangis saya di situ..hehe..susah..asyik terkeluar je..dia taknak masuk..naik give up jugak dya time tu..last2, I did! hehe..tapi kan...dya cam tak selesa la..mungkin sebab power mata kanan kurang so cam tak nampak clear sangat lah..it should 2.25 tapi orang tu suh amik 2.00 je..mata kiri plak 1.75 tapi jadi 2.00..ok, orang tu nak samakan power..nak taknak,kena biasakan jugak la kan..huhu..

*akhirnya impian saya nak pakai contact lens dah tercapai..=D

If you feel like life is lacking the power you want and the motivation you need..
Choose to change your view..
Always stay on the bright side of things..
Never let negative ideas limit you performances..
Never leave your future to chance and wait for things to get better..
Go in your direction of your hope and aspirations..
Build your confidence work through problems rather than avoiding them..
Always believe that good things are possible..
Remember that mistakes are lessons to be learned..
Take your fear and transform them to trust..
Turn your worry hours into productive hours..
Keep your thought positive and strong everyday..
You'll see beautiful things happen!

you'll see your bright future if you leave your mind with positive thinking everyday..=)

yeah..final exam ryte now..nangis beb..okay,for the first day and the first paper, Microbiology..erm, dz one not bad lahh..still boleh jawab dengan senang hati lagi..next day, Physical Chemistry..ha..yang ni memang  rasa nak nangis..takreti nak jawab..haha...sedih tak?? semalam, exam Anatomy..arr.....yang ni...no komen la..50-50 kot..tapi sedih jugak..nanti result pn 50-50 jugak ke ek??hmm.. hari ni, ELA..yang ni..sonang yo...ececeyh..yakin betul ni..hehe..grammar tah tunggang tebalik,taktau la kan..hehe..so, ada lagi dua paper je tinggal..Physiology n Introduction to Pharmacy..haaa...!!!! nak nangis puaspuas after exam..boleh??haha..

*WishForMyLuck..=D

Newer Posts Older Posts Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...