CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

Hari tu, dya ada tulis dekat fb apa yang dimaksudkan dengan LOVE..dya tanya camtu sebab masa tu dya tak yakin dengan maksud I LOVE YOU yang senang sangat sesorang tu ucapkan..faham ke tak maksud LOVE tu  semua apa? bagi dya lah kan, kalau tak faham lebih baik tak payah cakap..dya tau post ni cam agak jiwang tapi semua orang akan ada perasaan ni satu hati nanti..bezanya cuma cepat dengan lambat..


Dya dapat jawapan dari kawan baik dya..nama dya Hafizuddin @ Din..ni jawapan dia.. " Love must come with feelings and determination..mcm cinta kita kepada Allah..adakah dengan perkataan mampu kita buktikan cinta kita..?? tak kan..so..kita kena tambah hati yang ikhlas dan tunjuk dengan perbuatan seperti zikir dan solat..sama jugak cinta manusia..percakapan dari mulut sahaja tidak cukup untuk buktikan cinta kita..jadi kita kena datangkan hati kita dan lakukan sesuatu yang boleh membuktikan apa yang dilafazkan itu benar.. :) " 

So, betul lah apa yang dia cakap tu..komen yang selalu orang bagi bila bercakap sal cinta, cinta tu perkara yang subjektif..susah nak diluahkan dengan kata-kata..cinta tu macam angin..kita tak nampak tapi dapat rasa kehadiran dia..

Love is like an eternal flame,
Once it is lit, it will continue to burn for all time.

Telling someone you love them comes from the heart
The place that made you love them from the start.
True love never leaves the heart, so if you dont love me now, you didnt love me then.

0 Comments:

Post a Comment



Newer Post Older Post Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...