CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

Assalamualaikum..dah lama dya tak tulis kat sini..sebulan cuti pun tak menyempat nak online..nak2 pulak line internet kat rumah tu dah macam siput nazak je..so,sekarang dah balik rumah sewa,dapat la nak online ssuke hati..hehe..ok,hari ni nak cite pasal gula2 white rabbit yang satu masa dulu pernah diharamkan penjualannya dekat Malaysia around 2008 sebab ada kandungan melanin yang tinggi dekat plastik yang selalu kita makann sekali tu..Melanin ni amatlah berbahaya untuk manusia..

Punca dya nak tulis pasal benda ni sebab masa dya tengah dok mencari getah rambut, tetibe lah pulak ternampak plastik gula2 ni kat almari..dah terdetik dah nak makan pas buke nanti sebab memang fevret sejak kecik lagi..tapi tetibe jugak teringat pasal pengharaman gula2 ni kat Malaysia..yang menjadi persoalan sekarang ni, kalau dah diharamkan, kenapa masih ada kat pasaran? dah dibolehkan semula ke pemasaran produk ni? takde dah ke kandungan melanin yang tinggi tu? tak bahaya dah? aiyoo..banyaknye persoalan..sape nak tolong jawab ni?

Oleh kerana perasaan ragu2 yang masih sangat tinggi, kitorang amik keputusan tuk buang je gula2 tu..huhu..sedap memang sedap, tapi kang dah kalau jadi apa2, sape susah? mak bapak jugak..hehe..


tak nak beli dah..!!huu...

0 Comments:

Post a Comment



Newer Post Older Post Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...