CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

Assalamualaikum..i have just read this book..its a motivation novel..and its really made me realize about the meaning of true love..

cinta kepada Allah dan Rasul..mendahului segalanya daripada cinta manusia..indahnya percintaan selepas bernikah..sucinya rasa hati..getaran indah yang dirasakan tak mungkin sama apabila kita telah merasai dahulu cinta dan sentuhan sebelum bernikah..bermakna cinta tanpa ikatan yang sah..sentuhan pertama tatkala bersalaman dengan insan bergelar suami, sangat menggetarkan sanubari seorang isteri..

adakah diri ini dapat merasakan nikmat tersebut? siapalah aku untuk memperoleh lelaki yang tinggi imannya sedangkan diri ini terlalu banyak kelemahan..namun, itu tetap menjadi impian ku sebagai seorang perempuan..menginginkan seorang lelaki yang dapat membimbingku menuju ke jalan syurga..


Sajak Aminah Qutb Buat Bakal Suami

Sekiranya,
kita cinta kepada manusia,
tak semestinya manusia cinta kepada kita,
Tetapi sekiranya,
kita cinta kepada Allah,
nescaya cinta Allah tiada penghujungnya.
Sekiranya,
kita cinta kepada manusia,
kita akan cemburu kepada orang yang
mencintai orang yang kita cintai,
Tetapi sekiranya,
kita cinta kepada Allah, 
kita akan turut mencintai orang yang
melabuhkan cintanya kepada Allah juga.

Ya Allah,
andainya dia dalah jodoh
yang ditetapkan oleh-Mu kepadaku,
Maka,
campakkanlah ke dalam hatiku,
cinta kepdanya adalah kerana-Mu,
dan campakkanlah ke dalam hatinya,
cinta kepadaku adalah kerana-Mu.
Namun,
andainya dia bukanlah jodoh yang
ditetapkan oleh-Mu kepadaku,
berikanlah aku kekuatan agar pasrah
dalam mengharungi ujian,
yang Kau berikan kepadaku.

 

tinggi harapanku agar aku dapat menjadi seorang wanita yang di damba insan bergelar suami..

TO MUCH ASSIGNMENT TO BE SUBMITTED! tapi dah setel dua assignment..lega lah jugak rasa hati ni..tinggal lagi tiga yang tengah tunggu giliran untuk disiapkan..bukan tak nak siapkan awal2 tapi takde idea nak tulis apa..hehe..tau pun stress tapi tak reti2 nak buat awal2..pape tah kan?pemalas tol..*saya lah tu orangnya.

next week is study week..harus study rajin2 ni..nanti tak lah terkejar2 sangat tuk dapat pointer tinggi time nak final nanti..baik ada back up sekarang..kan3?hehe..saya tak nak ada yang gagal walaupun saya tau subjek sem ni agak tough..ada 7 subjek..
*Pharmacology
*Alternative Medicine
*Public Health
*Pharmacy Practice 1
*Organic Chemistry
*Pharmaceutical Calculation
*Communication Skills for Medical Students

ha..!banyak kan? tujuh...waaa....pecah otak camni..(ok,tipu..)
ok la, nak gy buat assignment dulu..daa~~

"Assalamualaikum..i should not sent this to u.. i just can't forget u. i try to accept u as my friend but i can't. i'm sory coz block u at fb. unfriend ur sis. i just can't stop thinking about u. i wish i never know u if i know it will going to be like this. i know i such a fool. i wish u will be happy. i no longer can stalker u at twitter n fb..for ur blog i already forget ur url. i wish i can erase all my memories. i hate myself."

he sent me this message..at 18:57:08, 17-March-2012..and I don't know what should I reply to him..I felt so guilty with all of this..he tried to forget everything bout me..but i knew he can't..is there any other way for me to make all the things right again?  is there any chance for me to change for what had happened? can anybody please tell me? please....=(

Newer Posts Older Posts Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...