CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

salam..ok, memang dah berzaman aku biar blog ni bersawang..bosan tak bagi alasan sibuk memanjang?haha..that's the reality that i can't deny..huhu..so, sekarang nak update pasal dinner hari tu..yg bertarikh 10 Jun 2013..ha..dah lame kan? yang penting masih dalam bulan Jun..ngeh3..dinner tu bertujuan untuk meraikan para senior yg akan graduate nanti..nak kata gempak malam tu, boleh tahan la..lecturer semua sporting gile kottt...nasiblah dapat lecturer ramai foreigner especially from India, maka pada malam itu, jd majlis tari menari juga lah bagi mereka..haha..gamat habis! oh, lupa nak gitau tempatnya kat mana..kitorang buat dinner ni kat Shah Alam Convention Center (SACC) je..bkn SACC Mall ea..makanan yg diorang hidang pun best la..sedap..nasi die terbaik..tapi aku taktau tu nasi ape..nak kata nasi putih, macam lain..entoh lerr..pastu ade seafood lasagna..yg ni memang terbaik..dah la memang feberet aku..heheheh..menu lain, mashed potato tapi aku tak rasa lah pulak..haih, rasa cam rugi pn ade..huhu..the, lauk kambing tpi aku taktau die masak ape..lupa nak tengok dalam menu book..pastu ade lauk ayam, mcm masak kicap pun ade..haha..then sayur campur (mungkin)..

malam tu memang ade banyak sgt persembahan..mostly dancing..haih, i don't know why they really love dancing..dah takde benda lain ke nak buat? memang la tujuan die nak menunjukkan budaya yg ada dalam Malaysia ni..tapi memang tu je ke yg ade? hmm..aktiviti lain, singing, modelling between students n lecturers, lucky draw..hoyeahh..mengapakah sy tidak pernah menjadi salah seorang yg bertuah untuk lucky draw tu..nombor nak dekat kena dah,sekali orang lain yg dapat..lahai..dah namanye pn lucky draw kn?haha..

emm..dah nama pun dinner, maka masing2 duk melaram la kan? masa ni lah nak tunjuk kecantikkan dan ke'vogeu'kan baju masing2..haha..termasuk aku ke?tak kot..my dress is the most simplest among others..hahaha..dah panjang aku membebel, now it's the time for pictures!!!!heeee

tengok..simple mimple kan..??huhu..

my bestie..farah syamila..cantik kan die?

fatihah n sab..

ade org kt muke kami sama..sama tak??hihi..die la madam zainun..lect plg keibuan..hehe

ni pulak kami bestie bertiga dgn madam Fazrin..lect plg comel n sporting..^_^

ni abang sy..eh,sejak bila aku ade abg?haha..ni abg kat MSU..

gila kamera..haha

with my cute mentor..mr Anton Rakhman...

with cute mommy, Saranya!!! anak die comel wooo

Madam Rasha..my Arab lecturer..

masing2 konon nak berpurdah..in sha Allah one day will be..hehe

my eye make up by kak aisha..love it so much..hihi

ok,nampak tak capital letter word OWN tu? hati memang sedang merasakan kemarahan, kebengangan, kesedihan,kekecewaan dan segala jenis 'ke' la..mana taknye, kiri kanan depan belakang atas bawah, pandangan mata ni dipenuhi dengan kebanjiran warganegara asing yang tak tahu la kehadiran mereka ni dengan izin atau tanpa izin..bukan lah niat di hati nak jadi racist tapi bila dah banjir dengan muka2 diorang je, diri ni pun naik takut nak berjalan sendiri..kadang2 nak pergi kelas tu pun, bila terserempak dengan manusia2 tu, sebolehnya nak mengelak jauh2..am i a racist? sorry to say, aku memang tak suka dengan diorang ni sume..tapi apakan daya. sape lah aku untuk menidakkan kehadiran mereka kat sini?

one more thing, whenever i wanna go anywhere with bus, but then it has been fully with those people. really2 feel unsecured at that time. just imagine, dalam bas tu cuma ada 3 orang je warganegara Malaysia (including me)..sorang driver bas n sorang lagi achi india baru balik keje (i guess so)..sepadat2 bas tu cuma 3 orang je? gila tak gila la..tapi nasib baik jugak driver bas tu suruh manusia2 tu pergi belakang..means that, tak de lah aku kena berhimpit dengan diorang sangat kan?

seriously, i don't feel that i'm in my country..macam mana nak rasa benda tu kalau dalam negara sendiri pun takut nak bergerak? setiap pelosok muka diorang je yang nampak?

tapi..mungkin kehadiran diorang ke sini untuk cari rezeki..again, siapa aku untuk mengelak dari semua ni? rezeki Allah tu luas..kat mana2 pun ada..jadi mungkin rezeki mereka kat Malaysia..ayat ni bukan bermaksud aku amat mengalu-alukan kedatangan diorang, tak sama sekali tapi at the same time, kita haruslah berpijak pada bumi yang nyata..bumi Allah untuk semua hamba2-Nya..

Pasrah.

Sekian.

salam..!! wahhh...da 2013 la..ok,sumpah lambat..orang da siap sambut raya cina aku baru nak kata da 2013?tak betol namanye..ah,ada ku kesa?hehe..tapi nak buat cemane,kesibukan melanda..*padahal cuti..ngee..pagi petang siang dan malam sampai la keesokan paginye balik,rutin harian aku langsung tak berubah..sidai kain,kemas rumah,masak,tengok tv dan tidur..kuang3..bz sangat kau..tapikan, dalam tempoh cuti ni la aku berpeluang masak puas2..walaupun kadang2 tu malas,tapi bila nampak resepi baru, terus semangat tu datang  balik..cehh..gitu kan..haha..sampai kena perli dengan adik, "kak la ni kenapa asyik nak masak je?" hoh,sedap sungguh ayat dia..kang aku tak masak,kau jugak yang lapar..nasib baik ada kakak yang baik hati cam aku ni yang rajin masak..hehe..*puji melangit!

13 Februari hari tu aku baru daftar balik untuk masuk sem 4..result sem 3 agak mengecewakan..mungkin itu balasan untuk  manusia yang malas belajar cam aku..*mohon jgn ikut. cam biasa la,setiap sem mesti lah subjek2 makin susah kan? dan setiap kali aku kata masuk sem, mesti aku akan sertakan sekali subjek2 yang aku amik..so,untuk sem ni,ade 6 subjek yang bagi aku SUPER TOUGH..walaupun 6, tapi menggerunkan..mari sama2 kita listkan subjek2 sem4..

1- Pharmacognosy (natural drugs)
2- Pharmacology of CVS & Respiratory System
3- Pharmacology of GIT, Renal & Endocrine
4- Pharmacology of Nervous System
5- Pharmacy Practice 3
6- Islamic Studies

mohon agar didoakan diri ini berupaya menempuh segala onak duri dan ranjau dalam mendapatkan keputusan yang cemerlang..amiin...sekianlah dahulu ye..daa....=D

Newer Posts Older Posts Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...