CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

ok,nampak tak capital letter word OWN tu? hati memang sedang merasakan kemarahan, kebengangan, kesedihan,kekecewaan dan segala jenis 'ke' la..mana taknye, kiri kanan depan belakang atas bawah, pandangan mata ni dipenuhi dengan kebanjiran warganegara asing yang tak tahu la kehadiran mereka ni dengan izin atau tanpa izin..bukan lah niat di hati nak jadi racist tapi bila dah banjir dengan muka2 diorang je, diri ni pun naik takut nak berjalan sendiri..kadang2 nak pergi kelas tu pun, bila terserempak dengan manusia2 tu, sebolehnya nak mengelak jauh2..am i a racist? sorry to say, aku memang tak suka dengan diorang ni sume..tapi apakan daya. sape lah aku untuk menidakkan kehadiran mereka kat sini?

one more thing, whenever i wanna go anywhere with bus, but then it has been fully with those people. really2 feel unsecured at that time. just imagine, dalam bas tu cuma ada 3 orang je warganegara Malaysia (including me)..sorang driver bas n sorang lagi achi india baru balik keje (i guess so)..sepadat2 bas tu cuma 3 orang je? gila tak gila la..tapi nasib baik jugak driver bas tu suruh manusia2 tu pergi belakang..means that, tak de lah aku kena berhimpit dengan diorang sangat kan?

seriously, i don't feel that i'm in my country..macam mana nak rasa benda tu kalau dalam negara sendiri pun takut nak bergerak? setiap pelosok muka diorang je yang nampak?

tapi..mungkin kehadiran diorang ke sini untuk cari rezeki..again, siapa aku untuk mengelak dari semua ni? rezeki Allah tu luas..kat mana2 pun ada..jadi mungkin rezeki mereka kat Malaysia..ayat ni bukan bermaksud aku amat mengalu-alukan kedatangan diorang, tak sama sekali tapi at the same time, kita haruslah berpijak pada bumi yang nyata..bumi Allah untuk semua hamba2-Nya..

Pasrah.

Sekian.

0 Comments:

Post a Comment



Newer Post Older Post Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...