CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

ok,nampak tak capital letter word OWN tu? hati memang sedang merasakan kemarahan, kebengangan, kesedihan,kekecewaan dan segala jenis 'ke' la..mana taknye, kiri kanan depan belakang atas bawah, pandangan mata ni dipenuhi dengan kebanjiran warganegara asing yang tak tahu la kehadiran mereka ni dengan izin atau tanpa izin..bukan lah niat di hati nak jadi racist tapi bila dah banjir dengan muka2 diorang je, diri ni pun naik takut nak berjalan sendiri..kadang2 nak pergi kelas tu pun, bila terserempak dengan manusia2 tu, sebolehnya nak mengelak jauh2..am i a racist? sorry to say, aku memang tak suka dengan diorang ni sume..tapi apakan daya. sape lah aku untuk menidakkan kehadiran mereka kat sini?

one more thing, whenever i wanna go anywhere with bus, but then it has been fully with those people. really2 feel unsecured at that time. just imagine, dalam bas tu cuma ada 3 orang je warganegara Malaysia (including me)..sorang driver bas n sorang lagi achi india baru balik keje (i guess so)..sepadat2 bas tu cuma 3 orang je? gila tak gila la..tapi nasib baik jugak driver bas tu suruh manusia2 tu pergi belakang..means that, tak de lah aku kena berhimpit dengan diorang sangat kan?

seriously, i don't feel that i'm in my country..macam mana nak rasa benda tu kalau dalam negara sendiri pun takut nak bergerak? setiap pelosok muka diorang je yang nampak?

tapi..mungkin kehadiran diorang ke sini untuk cari rezeki..again, siapa aku untuk mengelak dari semua ni? rezeki Allah tu luas..kat mana2 pun ada..jadi mungkin rezeki mereka kat Malaysia..ayat ni bukan bermaksud aku amat mengalu-alukan kedatangan diorang, tak sama sekali tapi at the same time, kita haruslah berpijak pada bumi yang nyata..bumi Allah untuk semua hamba2-Nya..

Pasrah.

Sekian.

salam..!! wahhh...da 2013 la..ok,sumpah lambat..orang da siap sambut raya cina aku baru nak kata da 2013?tak betol namanye..ah,ada ku kesa?hehe..tapi nak buat cemane,kesibukan melanda..*padahal cuti..ngee..pagi petang siang dan malam sampai la keesokan paginye balik,rutin harian aku langsung tak berubah..sidai kain,kemas rumah,masak,tengok tv dan tidur..kuang3..bz sangat kau..tapikan, dalam tempoh cuti ni la aku berpeluang masak puas2..walaupun kadang2 tu malas,tapi bila nampak resepi baru, terus semangat tu datang  balik..cehh..gitu kan..haha..sampai kena perli dengan adik, "kak la ni kenapa asyik nak masak je?" hoh,sedap sungguh ayat dia..kang aku tak masak,kau jugak yang lapar..nasib baik ada kakak yang baik hati cam aku ni yang rajin masak..hehe..*puji melangit!

13 Februari hari tu aku baru daftar balik untuk masuk sem 4..result sem 3 agak mengecewakan..mungkin itu balasan untuk  manusia yang malas belajar cam aku..*mohon jgn ikut. cam biasa la,setiap sem mesti lah subjek2 makin susah kan? dan setiap kali aku kata masuk sem, mesti aku akan sertakan sekali subjek2 yang aku amik..so,untuk sem ni,ade 6 subjek yang bagi aku SUPER TOUGH..walaupun 6, tapi menggerunkan..mari sama2 kita listkan subjek2 sem4..

1- Pharmacognosy (natural drugs)
2- Pharmacology of CVS & Respiratory System
3- Pharmacology of GIT, Renal & Endocrine
4- Pharmacology of Nervous System
5- Pharmacy Practice 3
6- Islamic Studies

mohon agar didoakan diri ini berupaya menempuh segala onak duri dan ranjau dalam mendapatkan keputusan yang cemerlang..amiin...sekianlah dahulu ye..daa....=D

Newer Posts Older Posts Home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...